One Thousand Birds

One Thousand Birds

Origami kraanvogels uit binnen- en buitenland

Vogeltjes uit binnen- en buitenland

Hoe kan je kunst inzetten om kleuters aan te sporen om te luisteren en te zorgen voor de natuur en voor elkaar? Met die vraag startten kleuterleerkrachten uit binnen- en buitenland binnen z.Lab, een online cursus die hen samenbracht. 

z.Lab
Van cursus tot kunst 

De inspiratie voor deze cursus komt voort uit een gezegde in de Japanse traditionele cultuur. Volgens dit gezegde komt een wens uit als iemand duizend ‘orizuros’ (kraanvogels) vouwt terwijl hij eraan denkt.

De papieren 'orizuros' uit de installatie zijn het gevouwen door leerkrachten en kinderen uit verschillende landen, waaronder België, Nederland, Noorwegen, Denemarken en Portugal. Ze staan symbool voor hun gezamenlijke wensen voor een betere toekomst. Voor ons land namen twee scholen uit Dessel en Turnhout deel aan het project. 

Vogeltjes

En ook lokaal vouwen we mee!

De voorbije weken werden er in Dessel, Mol en omstreken duizenden wensen geformuleerd en vogeltjes gevouwen. Al die vogeltjes komen samen in een creatieve installatie die gemaakt wordt door vrijwilligers bij Tabloo. De installatie zal te zien zijn op het centrumplein. 

Kom jij jouw wens spotten? 

Kijk mee!

  • Installatie
  • OTB
banner onderaan