audiogids

TEST Lager onderwijs - infopagina

tickets

Ontdek Expoo

en combineer naar hartenlust!

Met tientallen interactieve opstellingen biedt de vaste tentoonstelling van Tabloo leerlingen een unieke inkijk in de wereld van radioactiviteit. Een bezoek aan de expo met audiogids duurt 1,5 tot 2 uur. Wil je alles tot in het kleinste detail ervaren, reken dan op zo'n 5 uur. Je kan ook een gids boeken, de rondleiding duurt dan een tweetal uur.

m

Meten is weten

5e en 6de leerjaar lager onderwijs (10 - 12 jaar)

De leerlingen nemen het tegen elkaar op in een meetcompetitie. Ze ontdekken dat je veel kan meten en dat op verschillende manieren kan doen. Meet je de breedte van een tegel met een lat, een lintmeter of je vingers? En de omtrek van een cirkel? Hoe meet je geluid? Of windkracht? Aan het einde van de workshop mogen de leerlingen zelf een nieuwe meeteenheid bedenken. Kan je meten hoe verliefd je bent? Of hoe grappig een mop is?

De workshop duurt 2 uur en wordt verzorgd door een begeleider van Tabloo. Als leerkracht ontvang je het lessenpakket rond deze workshop meteen na reservatie.

‘Meten is weten’ sluit aan bij de leergebieden Wetenschappen & Techniek en Wiskunde.

z

Een boodschap doorheen de tijd

5e en 6e leerjaar lager onderwijs (10 - 12 jaar)

Binnen enkele jaren start in Dessel de berging van laag- en middelactief kortlevend afval. Dat afval zal ongeveer 300 jaar lang ioniserende straling afgeven. Hoe hou je de kennis over de berging levend voor toekomstige generaties?

De leerlingen ontdekken op welke manieren je een boodschap kan overbrengen. Ze bedenken hoe de wereld er binnen 300 jaar zal uitzien. Ze leren dat je met heel wat factoren rekening moet houden om een boodschap gedurende verschillende eeuwen door te geven. De leerlingen gaan in groepjes aan de slag om hun boodschap te ontwerpen: wat is hun boodschap en hoe gaan ze die overbrengen?

De workshop duurt 2 uur en wordt verzorgd door een begeleider van Tabloo. Als leerkracht ontvang je het lessenpakket rond deze workshop meteen na reservatie.

‘Een boodschap door de tijd’ sluit aan bij de leergebieden Mens & Maatschappij en Nederlands.

m

Reporters van Morgen

ondertitel

tekst 

Plan je bezoek!

Reserveer je workshop

Een workshop aanvragen doe je via xxx. Je geeft aan met hoeveel leerlingen je komt en of je je bezoek wil combineren met een andere workshop of een bezoek aan Expoo. Om een lunch te reserveren in Bistroo, neem je na de bevestiging van je bezoek contact op met Bistroo